>

Fototapeter

När man ska inreda ett rum kan man ibland känna att det är något som fattas, det kan vara ett litet rum som skulle behöva kännas större men en fondvägg eller spegelvägg funkar inte. Då kan det vara dags att tänka över alternativet fototapet. Eller så har du redan tapeter på väggarna men tycker att det är något som känns tråkigt och vill helt enkelt ha något som är mer spännande att titta på. Även då kan fototapet definitivt vara ett bra alternativ.

Det absolut bästa är att du numera kan få en helt egen bild som du själv tagit som fototapet för inte särskilt många slantar. Du kanske har varit på semester någonstans där det var ett helt fantastiskt landskap som du fotade, och det blev riktigt bra, då är ju den bilden perfekt för en fototapet hemma. På det sättet kan du alltid drömma dig tillbaka och ge ett av dina rum en helt ny atmosfär. Att beställa en fototapet är inte speciellt svårt alls, det enda du behöver är ett digitalt foto i en bra upplösning (över 7 megapixlar) som du vill använda och en dator med Internetuppkoppling. Säg att du har en fantastiskt snygg bild på ett av dina smultronställen från förra semestern. Då är det bara att ladda upp den i datorn från kameran, om du inte gjort det redan. Sedan letar du upp en bra fotoframkallningsfirma på nätet som gör fototapeter, enklast är att söka i en sökmotor på nätet som tillexempel google. Skapa ett medlemskonto på sajten, ladda upp din bild och följ instruktionerna för att skapa en fototapet. Sedan är det bara att betala och beställa hem.

När man sätter upp en fototapet i ett rum kan det verkligen förändra hela rummets karaktär, ett sovrum kan helt plötsligt kännas som semester, ett vardagsrum som ett cocktailparty i New York och så vidare. Möjligheterna är oändliga.

När dagen kommer då du får hem din fototapet så kommer den att vara uppdelad i vanliga tapetvåder, den kommer alltså inte som ett enda ark, då skulle den vara omöjlig att sätta upp. Nu är det bara att pensla med vanligt tapetlim på väggen där den ska sitta och sedan fästa tapeten enligt markeringar som kommer att finnas på baksidan. Det krävs inget proffs för att sätta upp en fototapet men det är bra att vara noggrann. Men du behöver inte vara orolig, oftast får du med väldigt tydliga och bra instruktioner på hur du ska göra. När man beställer så här via nätet brukar man även kunna ringa till kundtjänsten på den sajt man beställt ifrån om man undrar något. Dessutom är det nästan alltid billigast att beställa online om man jämför samma tjänst hos en vanlig fysisk fotoaffär.